Jag har träffat en idol!

Posted by

Efter första test-passet med mina nya “löparskor” (se föregående inlägg) så åkte jag på en rejäl förkylning med symtom i över tre veckor. Jag är inte alls van att råka ut för såna otrevliga förkylningar utan brukar bli riktigt manligt (ja, ironi) dödssjuk i ett par dagar och sen är det bra. Men den här gången startade det med feber, precis som det brukar, men tröttheten och alla andra trista medföljande influensasymtom vägrade ge med sig och tycktes inte alls ha någon lust att försvinna. Så oerhört dålig tajming när jag precis fått ändan ur vagnen för att prova barfotaliknande löpning för att se vilken effekt det kunde ha på mina benhinnor.

Nu är jag i alla fall (nästan) frisk igen och har precis återupptagit träningen med mina skor utan så kallat drop. Första passet kändes faktiskt riktigt bra och jag fick inga känningar i benhinnorna, men å andra sidan har jag ju “vilat” i tre veckor pga influensan och jag brukar sällan känna i benhinnorna även i vanliga fall när jag haft ett lite längre uppehåll. Så vi får se hur det löper (haha……….) vidare.

Inte nog med att jag fått orken tillbaka att fortsätta träningen. Jag har dessutom träffat en stor förebild, Mårten Nylén, en man vars positiva energi och livsglädje kan smitta av sig på vem som helst. Han höll en inspirationsföreläsning i Linköping och jag kan verkligen rekommendera att lyssna på honom om du får chansen någon gång, framför allt om du själv är i behov av lite ny motivation för din egen hälsa och dina egna vägval.

En sak som jag vill lyfta ut från föreläsningen är hur han presenterade hälsa som ett bord med fyra ben: kost, motion, sömn och psykisk balans. Det i sig kanske inte är något nytt, men hur han sedan fortsatte gav mig nya perspektiv på helheten. Min tolkning av det han sa var att om man kapar ett eller två av benen kan kanske bordet fortfarande stå upp men risken är att det först blir vingligt och sen kanske till och med faller och går sönder. Min tanke var då att “ja ja, jag vet att man behöver alla ben”, men Mårten lade istället fokus på de andra bordsbenen och menade på att när ett av benen vacklar eller går sönder är det extra viktigt att stärka de andra benen för att bordet fortfarande ska kunna stå stadigt! Det är någonting som jag verkligen tar med mig från föreläsningen, att tappar man träningen eller kosten under en period så är det extra viktigt att tillåta de andra delarna, det vill säga sömnen och den mentala balansen att få det utrymme som de kräver.

Sen tar jag även med mig hur Mårten stannade kvar efteråt och pratade och kramade om alla som ville och tillät fotografering för de som önskade. Tack Mårten, du är en fin och klok människa som har förmåga att lyfta fram bra egenskaper hos andra! 🙂

Full av motivation fortsätter jag nu min träning, även om jag kommer att behöva börja om helt med mitt träningsupplägg för att minimera risken för skador nu när jag testar andra skor att springa i.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s